Meatless Monday

Deze week was ik in het bedrijfsrestaurant. Het was maandag. Meatless monday. Bij ons is het ook regelmatig meatless tuesday and thursday, maar het idee om één dag in de week geen vlees te eten vind ik wel een goed idee. Dat kan op elke dag in de week, maar ik was wel benieuwd waarom dat nu de maandag is. Is dat vanwege de alliteratie, of zit er ook een reden achter? Een vriendin vertelde me dat het psychologische voordelen heeft om op maandagen geen vlees te eten. Zo start je de week bewust en gezond op. Creëer je een goede mindset om de rest van de week ook gezonder te leven. Er is dus over nagedacht! 

Het niet eten van vlees is om meerdere redenen goed. Als iedereen 1 dag in de week geen vlees eet, kunnen we de totale vleesconsumptie met 15% reduceren. Dat is qua duurzaamheid een goede stap, want voor de productie van vlees zijn veel grondstoffen nodig. Minder vlees eten is dus ook goed voor het milieu. Voor je gezondheid is minder vlees eten een goede beslissing. Studies tonen aan dat minder (rood) vlees eten een gunstig effect heeft op bepaalde chronische ziekten, je cholesterolgehalte reduceert en minder vlees eten is ook nog eens gunstig voor je portemonnee. Reden genoeg om het eens te proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.