Wat kan Yoga met je doen?

Als yogadocent zie ik regelmatig dat mensen binnen komen met een wens om wat leniger te worden. “Een beetje rekken en strekken is gezond voor je”. Natuurlijk is de beweging goed. Maar zoals ik vandaag aan iemand schreef: uiteindelijk het gaat er niet om dat je je tenen kunt aanraken, het gaat er om wat de reis met je doet. Uiteindelijk wordt bijna iedereen door Yoga geraakt op het mentale vlak. Dat kan van alles zijn. Doordat de asana’s uitwerking hebben op energiepunten en de meridianen in het lichaam kun je een breed scala aan emoties ervaren. Frustratie, boosheid of angst en verdriet. Maar ook bevrijding en vreugde. Eenheid in geest en lichaam. Het is mooi om leerlingen naar die diepere laag te zien gaan en hen te zien groeien. In zelfacceptatie, in het gevoelsleven. Als dat het geval is, de verbinding op zielsniveau, is dat heel bijzonder. Dat ontroert me, maakt indruk en stemt dankbaar.

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.