Duurzame inzetbaarheid op de werkvloer

Duurbare inzetbaarheid. Hoe ga je als bedrijf om met de duurbare inzetbaarheid van je medewerkers? Hoe laat je hen nadenken over de mogelijkheden om tot aan het pensioen gezond en met plezier aan het werk te blijven. Dat is best een vraagstuk, want we worden met z’n allen steeds ouder en de pensioenleeftijd schuift op. Iedereen blijft langer werken. Plezier in je werk, flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privé zijn noodzakelijk om het vol te houden op een fijne manier. Dat is voor werknemer èn werkgever belangrijk.

Wat kun je als werkgever doen? Het begint met aandacht. Wat hebben je medewerkers nodig om goed hun werk te kunnen doen? Flexibele werktijden en plekken, opleiding en carrièreperspectieven. Een goede werkplek. Mogelijkheden om – na het werk of tijdens het werk – even te kunnen ontspannen. Vitale medewerkers eten doorgaans gezonder, bewegen meer, zijn minder ziek en hebben meer energie op het werk. Een blije medewerker is creatiever en gemotiveerder. Meer zingeving in het werk zorgt voor meer initiatief en betrokkenheid, meer verbinding met andere collega’s. Het is belangrijk om het over vitaliteit te hebben. Maak het bespreekbaar in individuele gesprekken, teamoverleg en themabijeenkomsten.
Fysieke over- en onderbelasting zorgt voor uitval. Teveel werkstress, zwaar tillen of lang zitten brengen risico’s met zich mee. Wij gunnen iedereen ontspanning op het werk en helpen je er graag mee. We verzorgen workshops, wekelijkse yogalessen. Momenten waarop medewerkers even achter hun werkplek weg kunnen en letterlijk op adem kunnen komen. De mogelijkheden zijn legio. Van actieve flowlessen tot ontspannen yinlessen. Van meditatie tot ademhalingsoefeningen. We werken met yogadocenten door heel Nederland. Yoga draagt bij aan ontspanning, ONT-moeten, en fysieke gezondheid. Nieuwsgierig? Bel of mail ons voor een kennismaking. We komen graag naar je toe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.