Snackzin? Neem watermeloen!

Summer’s here!

Watermeloen. Je stopt hem in de koelkast en je snijdt er een stuk van af als je zin hebt in iets verkoelends. Lekker fris, niet te zoet. Watermeloen. Wat zit daar nu helemaal in behalve water? Zo’n 95% water, en dan nog ijzer, vezels, kalium, vitamine c, lycopeen (beschermt tegen kanker, hart en vaatziekten) en bètacaroteen. En die laatste is een antioxidant. Die beschermt je lichaamscellen tegen schadelijke invloeden. Bètacaroteen wordt omgezet in vitamine A, en dat is weer goed voor je huid, je haar en je ogen.

Tegenwoordig zitten er behoorlijk wat minder pitten in de meloen dan vroeger. Veel mensen halen de pitjes er uit. Ik laat ze gewoon zitten. Waarom? Er zit proteïne in de pitjes, en ze leveren ook vitaminen en mineralen. Je kunt ze zelfs roosteren hoorde ik. Nog nooit gedaan, maar laat het me vooral weten als jij het wel een keer probeert.

Watermeloen bevat aminozuren die bloeddrukverlagend zijn. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat wanneer je drie weken lang bij elke maaltijd een glas watermeloensap drinkt, de hoeveelheid arganine (beschermt tegen hartinfarcten) met 22% toeneemt.

Watermeloen is behalve lekker ook goed voor je lijn. Het werkt vochtafdrijvend, bevat weinig calorieën (37 per 100 gram!!) en omdat watermeloen ook vezels bevat vult een schaaltje ook nog eens. Wèg snackzin!
Nou. Genoeg redenen om je koelkast te vullen met watermeloen. Op naar de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *