Over weerstand gesproken

In de les kom je soms jezelf tegen. Weerstand en yoga. Ze zijn aan elkaar verbonden. Patanjali schreef: “De houding begint pas wanneer je eruit wilt komen”.
Het is interessant om de weerstand te onderzoeken: Waar heb je weerstand tegen? Waar voel je de weerstand? Word je uitgedaagd, of voel je angst voor een bepaalde houding? Is het fysiek, voel je dat je niet verder kan, aan je spieren – verzuring -, of is het mentale weerstand?
“Ik kan dit niet.”
“Ik wil dit niet.”
“Ik moet zo vast plassen. Dan kan ik even weg”
“Wat doe ik hier?! Waarom kan mijn buurvrouw dit wel?!”
Herkenbaar? 
In de lessen leer je hoe je met weerstand om kunt gaan. Leer je beïnvloeden via adem. Leer je los te laten. Wat het ook is, laat het er zijn. Het gaat erom wat jij met de weerstand doet en of je openstaat voor groei. Kun je er met je gedachten bij blijven? Kun je jouw grenzen en lichaam respecteren? Onderzoek wat er met jou gebeurt als je de weerstand toelaat en los kunt laten. Door jezelf geen geweld aan te doen, maar misschien wel grenzen te verleggen en even buiten je comfort zone te stappen. In weerstand zit de groei – en die vind je als je kunt accepteren wat er is en ruimte maakt. Volgende week weer yoga in De Westpoort. Ik zie je dan graag terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.